Novi Sad
08.10.2010.
08:41 > 17:07
Novosadska policija osumnjičila je samo jednu radnicu Gradskog zelenila za proneveru oko 800 hiljada dinara.
  • velemajstor branko

    28.02.2011 12:50
    karte su preskupe a i kabina je premalena za te novce.najbolji sam sahista.
  • mozgonja

    25.02.2011 20:33
    uvedite pravilo da kad jednom kupis kartu ta karta vazi za ceo dan a ne ulazi pet puta kupi pet karata.
  • tikvan

    19.11.2010 20:24
    svasta, kad su politicari i komunalci krali od naroda? nikad rukovodioc u komunalnoj firmi nije nista ukrao, kradu samo oni nesretnici sto na ulici kopaju, grabljaju i skupljaju lisce... nedirajte u nozinica, kad su za sve krivi nk radnici... to su prave lopurde.
  • glupan

    19.11.2010 20:14
    Nozinicu, sve vam verujem sto ste napisali.
  • SARA@

    10.10.2010 19:40
    KONTROLNE..............
    E pa Nozinicu ne lazi ove ljude da svake godine vrsite kontrolu. GDE VAM STOJE KONTROLNE TRAKE OD PRETHODNIH PET GODINA I DA LI IH JE UNUTRASNJA KONTROLA PROVERILA!!! NARAVNO I ZA UGOSTITELJSTVO I ZA BLAGAJNE. IVANE, IVANE, ZALOSNO JE VIDETI OVE VASE I NASE RADNIKE OKO ZGRADA KOJI NEUMORNO RADE KOSE SKUPLJAJU LISCE A SVI ISCEPANI I BEZ UNIFORME ILI STE IM MOZDA DOZVOLILI DA SKUPE TRAVU I LISCE I PRODAJU NA CRNO NA KILOGRAM DA BI MOGLI DA KUPE DONJI DEO TRENERKE DA SE NE SMRZAVAJU KADA VI VEC NEMATE VREMENA OD UNUTRASNJEG KONTROLISANJA STO JE PRETPOSTAVLJAM VASA OSNOVNA DELATNOST A ODRZAVANJE ZELENILA SEKUNDARNA! ILI CEKATE DA ONAJ MASON NAPRAVI NEKU HUMANITARNU AKCIJU....
  • SARA@

    10.10.2010 18:36
    GDE SE DEDE 27.000
    Nozinicu a gde se dede 27.000 (minimum)dnevnih ulaznica od prosle godine i 500 sezonskih, nesto se ne secam da ste nekog slali na 10 god robije ili ste dali cigi na ulazu da daje upola cene kolko das vazno je samo da se trguje..... SRAM VAS BILO! JA da znam ovo je prva godina da nije bilo kradje u poslednjih 5 godina a i dokazacu ti! Nozinicu pazi kakve izjave dajes !!!!!!!!!!!!!!!!
  • andjelo

    10.10.2010 18:26
    dileri na spicu da ili ne?
    Kako vas bre nije sramota navalili ste se na grbacu postenim radnicima od prvog do poslednjeg, a HULIGANE ili ti stare zakupce kao sto je SPIC pustate da nesmetano prodaju beli prah i travu, ali naravno posto ste verovatno u dilu to niste prijavili policiji. U sprezi sa obezbedjenjem ste ojadili kupace i prodavali mobilne u proseku po 10-ak dnevno i to bez fiskalnog racuna, a krivi vam fiskalni racuni i njihova debljina! Nozinicu da ipak niste odlucili na sednici upravnog odbora da ipak ova blagajnica plati iz svog dzepa one lepe suncobrane i caplje iz Italije taman toliko iznosi faktura!
  • andjelo

    10.10.2010 18:16
    @@@@@@
    pa dobro Nozinicu kada je vec prodavala kontrolne trake umesto ulaznica kako onda odrediste debljinu traka i gde videste te silne preseke stanja. Inace za tvoju informaciju mama mi je slucajno inspektor i kucanje preseka stanja nije ograniceno tj. u toku radnog vremena moze se kucati na svakih 2 min i nikakva kazna ne postoji za to. Nego da te pitam ona iz policije sto je izjavila u GRADJANSKOM kakve to zanate zavrsavaju kod vas ZELENASA i da le se dobija certifikat hteo bi da se prijavim. Svaki zanat zlata vredan. Ti i tvoje glavesine sigurno imate svi zavrsene MASTER studije za te stvari. SRAMOTA Nozinicu!!! Nisam zavrsio jer puno znam o tebi!
  • 09.10.2010 21:04
    Jasno?
    Račun je egzaktna nauka, to zna svako dete, valjda razumete! Blagajnica je lepo računala: širina trake, puta dvostruki integral debljine papira, minus parcijalni izvod prečnika rolne, jednako je iznos koji se može prisvojiti. Obzirom da su širina trake i debljina papira konstantne veličine, a prečnik rolne se meri, ostalo se samo kaže. Trivijalno, zar ne?
  • boco

    09.10.2010 20:21
    cime merite ???
    Interesuje me samo cime ste merili debljinu trake ? Lenjirom, trokutom, snajderskim metrom ili odoka ??? Koliko je debela traka kad se proda hijadu ulaznica ???? SMESNO i ZALOSNO.
    kad je predavala pazar jel su novce brojali ili su po debljini bunta novcanica procenili koliko tu ima novaca. Lakse je po debljini bunta nego da broji.
    SRAMOTA.
  • dada

    09.10.2010 04:57
    Prvo hopim?
    Sa druge strane, sistem fiskalizacije (pored ostalog) omogućava, osim državi, i poslodavcu da ima uvid u promet. Da li je Zelenilo izdvajalo mesečno za PDV svotu formiranu na bazi blagajničine prijave pazara ili su vršili obračun na osnovu kontrolnih traka? Pa kako je onda uhvatiše? Da li debljina traka nije odgovarala prijavljenoj sumi, ili je država zakukala: Aman zaman, prodali ste više karata nego što ste uplatili PDV! Propadosmo zbog vas.
    I na kraju, da li se to tako mora? Mislim, prvo skočiti, pa onda odvaliti portparolsku glupost, ili možda može i obratno.
  • dada

    09.10.2010 04:57
    @anonimus
    Podstaknut/a opaskom o kontroli debljine rolne, moram pitati Nožinića kakve su to metode koje oni primenjuju kod predaje dnevnog pazara i pravdanju sume inkasiranog novca. Meni je logično da se blagajnica razduži i npr. preda 2.489 prodatih karata, a to nečim dokumentuje. Ili joj se veruje na reč? Ali kako ste znali da nije prodato 2.889 karata? Niste čitali šta piše na kontrolnoj traci, nego ste ocenjivali njenu debljinu? Tj. debljinu rolne. I da li ste primenjivali odokativnu metodu ili ste koristili merne instrumente? Pretpostavljam da niste toliko nesavesni i odokativno određivali broj prodatih karata, nego ste to merili. No ako ste merili lenjirom, a ne „šublerom“ ili mikrometrom, onda je moguća pojava greške. Pa malo po malo…
  • maja33

    08.10.2010 20:53
    sramota
    Žao mi je te žene , nadrljaće kao žrtveni jarac ni kriva ni dužna jer neko pasti mora, a ko će drugi nego sitna buranija u firmu..... Treba da vas je sramota glavešine u Zelenilu, to nije mogla da uradiona sama mislim da nije mogla čak nikako da uradi, nego je to vaša krađa, a lakše je ubediti na nju , SRAMOTE ,smešni ste to je čista politika svake vlasti KRASTI a kada te provale prebacujemo na drugog......
  • Nemanja

    08.10.2010 13:11
    @emanon
    Vidiš, to je za mene novost... Oduvek sam mislio da Štrand stvarno jeste najlepša plaža na Dunavu, ali samo zato što smo jedini dovoljno blesavi/siromašni da se masovno & organizovano kupamo u Dunavu
  • miki

    08.10.2010 12:06
    za sve je kriv miki maus
    još od Jožinih vremena se zna da su za sve negativne pojave u preduzećima krive: kafe kuvarice, spremačice, portiri pogotovo, a bogami i kuriri su bili pod sumnjom. ovo jedna osoba nije mogla sama da izvede. treba pod hitno uprava štranda da među navedenim sumnjivim licima nađe i lanac saučesnika jer ovo nije moglo biti delo jedne osobe. dakle "lanac" u lance, a mi ćemo po starom.
  • emanon

    08.10.2010 10:24
    Ja na taj smrdljivi Strand ne idem vec godinama, godinama, godinama, . . . . Necu lopovima da placam za nesto sto je opste dobro i sto pripada svim gradjanima ovog grada kao i onima koji u njega dodju kao gosti. Lazu nas da je ovo najlepsa i najuredjenija plaza na celom toku Dunava, najlepsih 250 metara od preko 4.000 km (racunajuci i levu i desnu obalu zajedno). Imam prijatelja koji je kapatan unutrasnje plovidbe i Dunav je nebrojeno puta prosao uzduz i popreko. Kaze da ima daleko lepsih i uredjenijih plaza na Dunavu, pamet da ti stane, sa odlicnim sadrzajima i ne naplacuju se.
  • Perica

    08.10.2010 09:57
    Dosta laži
    Gospodine Nožiniću, nije tačno da se karte na ulazu samo zacepljivali već ste ih u 90 posto slučajeva oduzimali i bacali u koševe za odpatke koje su bili na svim ulazima -odmah tu kod obezbeđenja, tj. kraj naših nogu na podu. Da li ste te karte ponovo prodavali znate samo vi a vala i mi. Po Zakonu o fiskalnim kasama građanin - potrošač je dužan da 20 metara čuva od napuštanja objekta gde mu je pružena usluga (gde je kupio robu)fiskalni račun ili ga inspekcija može kazniti a vi ste protivzakonito oduzimali fiskalne račune posle 1-2 metra od kada ste ih građanima i dali. Čak i da vam građanin ponudi fiskalni račun vi ga ne smete uzeti a uzimali ste ga redovno... Svesno ste organizovali gospodo ovo... Sad je kao kriva neka blagajnica, ma dajte molim vas nismo deca.... Ovo nije radila nijedna vlast na ovakav način do sada...
  • 08.10.2010 09:47
    "... a prevaru je prekrivala tako što je češće kucala presek stanja i time nadoknađivala debljinu rolne u fiskalnoj kasi za one karte koje je prodala kao ulaznice...".
    Ko je ovde lud? Kakva debljina rolne? To li je vama kontrola? Debljina rolne?
    Bože, uzmi ih, da nas ne smaraju glupostima!
    Molim da se hitno uputi celo Zelenilo na ubrzani kurs i da nauče računske (ne matematičke, računske!) operacije: plus i jednako je. Da su ih znali, upotrebili bi ih, a onda do ovoga ne bi došlo tek nakon dve godine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna